Grup Farmadandal

Arriba el bon temps…

Arriba el bon temps, fa sol i comencen les sortides a la platja , la muntanya,… augmentant el temps  d’exposició al sol.

Sempre us recomanem que feu servir un fotoprotector adient a les vostres característiques cutànies i a l’activitat que realitzeu;  com ja hem esmentat anteriorment, l’exposició solar és necessària per a diverses funcions metabòliques del nostre organisme. Tot i així, hi ha ocasions en les que se’ns oblida reaplicar (cada 2h o després dels banys), ens adormim o  fa núvol i decidim, (desafortunadament) no aplicar la fotoprotecció.

Si ens hem excedit amb el sol, segurament tindrem un eritema solar, que és una cremada molt dolorosa i molesta.  En aquests casos cal aplicar compreses d’aigua freda, un aftersun i en cas de febre i/o flictemes (ampolles) anar al metge per valorar una possible insolació.

Us proposem 2 preparats naturals que ens serviran com a aftersun, si no volem fer servir un de comercialitzat. També us els podem preparar a la farmàcia:

  • Aloe vera pur (100%) sense colorants, conservants ni parabens al que li afegirem dues gotes d’oli essencial de lavanda. Aplicar 3 o 4 cops al dia (apte per a petits a partir de 1 any). Si ho volem deixar preparat: en un tub d’aloe d’uns 200ml aprox hi afegirem  50 gotes d’oli de lavanda (2ml) i una perla de vitamina E i ho deixarem a la nevera, així es conservarà millor i a més la sensació de frescor serà més intensa.
  • Oli de calèndula amb una gota de oli de camamilla romana i una gota d’oli d’espígol. També el podem deixar preparat: en 50ml d’oli de calèndula hi afegirem 10 gotes d’oli de camamilla romana i 10 gotes d’espígol. En aquest cas conservar en un lloc fresc i sec (no refrigerar).

Disfruteu d’un bon estiu !!!