Grup Farmadandal

Colesterol, Estatines i Coenzim Q10

El colesterol és un tipus de greix que necessita el nostre cos per a fabricar algunes vitamines, hormones, etc. Una part del colesterol que tenim a la sang el fabrica el fetge i l’altre prové de la dieta i circula pel nostre cos per arribar a les cèl·lules que el necessiten a través d’uns transportadors, que són proteïnes i formen el Colesterol-HDL (el “bo”), o el Colesterol-LDL ( o “dolent”). Quan el colesterol està en excés ens pot ocasionar problemes de salut derivats de l’engruiximent de les parets dels vasos sanguinis com malalties cardiovasculars, ictus…

Per aquest motiu es prescriuen fàrmacs per a mantenir uns nivells de colesterol en sang adequats. Uns dels més prescrits són les ESTATINES (simvastatina, pravastatina, atorvastatina…) que redueixen eficaçment els nivells de colesterol. Amb certa freqüència hi ha pacients que refereixen uns efectes secundaris a l’administració d’estatines, com dolor muscular, i això és degut a una reducció  dels nivells de COENZIMA Q10 , substància que necessiten les cèl·lules del nostre cos per a produir energia. S’ha comprovat que l’administració simultània de coenzima Q10 juntament amb les estatines ajuda a reduir aquests efectes secundaris, hi ha estudis que afirmen que l’administració diària de 100 mg de coenzima Q10, redueix el dolor muscular un 40%.

És important mantenir el colesterol a ratlla i la musculatura sana, i així podrem fer exercici per a tenir una salut òptima.

 

el-colesterol-no-provoca-problemas-al-corazon-segun-el-british-medical-journal