Grup Farmadandal

Em surten taques a la pell. Què faig?

 

Les taques que ens surten a la pell són degudes a una hiperpigmentació. El pigment que tenim a la pell és diu melanina i pot augmentar la seva concentració per diferents causes:

–    Predisposició genètica

–    Exposició de llarga durada al sol sense protecció

–    Influència hormonal.

Segons l’origen que ocasiona l’aparició de les taques i les seves característiques podem parlar de:

– “Melasma”, és una hiperpigmentació, en una zona de la cara, de vegades apareix damunt a la zona del bigoti., o en la zona del front. La poden originar l’embaràs, els anticonceptius, alguns cosmètics i pot haver-hi predisposició genètica.  Aquestes taques es poden tractar amb productes específics que eviten la formació de la melanina (alfa-hidroxiàcids, àc. Kójic…). El tractament serà més o menys efectiu segons la capa de la pell que es veu més afectada.

cara

– Hiperpigmentació Postinflamatòria: Són taques que surten després d’una agressió a la pell, com una cremada, una cicatriu, un acne, una dermatitis atòpica, etc. Per tractar aquestes taques, que són més concretes es pot fer un “pelling” suau abans d’aplicar les cremes despigmentants.

– Fotosensibilització :Es provoca la taca per un efecte combinat entre el sol i un agent químic. Pot ser per una aplicació tòpica: una colònia, cosmètics…, però també per medicacions que prenem via oral, com alguns antiinflamatoris, antibiòtics..
El tractament habitual també serà amb els productes tòpics que eviten la formació de melanina, eliminant, prèviament el que hagi causat aquesta taca a la pell.

– Lentigen: Són taques arrodonides que apareixen en les zones exposades al sol durant anys. Surten amb més quantitat i freqüència quan s’ha estat molt de temps exposat al sol sense protecció.

Poden sortir per tot el cos si hi ha hagut exposició. En els homes és freqüent en la zona del cap, quan són calbs i en la zona de l’espatlla. En les dones a l’escot, cara, braços…Aquestes taques també són molt característiques a les mans.

taca

 

L’aplicació de productes tòpics despigmentants s’ha de fer sota el consell d’un professional sanitari, per tal de saber la durada, intensitat de les aplicacions segons el cas i poder fer-ne el seguiment.

En qualsevol dels casos el tractament ha d’anar acompanyat d’una protecció solar elevada (50+)

 I com sempre restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o comentari que ens vulgueu fer arribar, així com si voleu que us fem un dermoanàlisi per a saber com està de salut la vostra pell. Contacteu amb nosaltres.

 

singuladerm  biodermabe+