Grup Farmadandal

Medicaments homeopàtics. Com es prenen??

 

Cada cop és més ampli el nombre de persones que utilitza l’homeopatia per a guarir les afeccions que tenen, junt o no amb la medicina anomenada tradicional. És per aquest motiu que vull iniciar una sèrie d’escrits al  blog per a ajudar a aclarir conceptes sobre la seva utilització. Els medicaments homeopàtics es dispensen a la farmàcia i de la mateixa manera que ens esforcem per a aconsellar-vos el millor possible en la pressa dels medicaments tradicionals,  també cal fer-ho amb els homeopàtics.

L’homeopatia no és pas una ciència nova d’aquest segle, en tenim referència des dels inicis de la farmacologia. Podem trobar productes homeopàtics antics en moltes de les farmàcies – museus que es poden visitar, fins i tot farmacioles homeopàtiques.

En l’escrit d’avui donarem resposta a 10 de les preguntes més freqüents, de la ma d’un dels laboratoris de referència en Homeopatia, Boiron.

Igual que amb els medicaments tradicionals hi ha medicaments homeopàtics que es poden donar sota Consell Farmacèutic i que poden ser publicitaris i d’altres que només es poden donar sota prescripció mèdica.

– Són fàcils de prendre?

 • Hi ha diferents formes farmacèutiques: xarop, comprimits, pomades, supositoris, que s’administren com la resta de medicaments. Les presentacions homeopàtiques més característiques són els grànuls i glòbuls, que es dissolen directament a la boca sense necessitat de prendre aigua.

– Quina és la dosi correcta?

 • Alguns medicaments de consell, xarops, gotes, comprimits poden ser ajustats per l’edat, els grànuls i glòbuls tenen pautes d’administració independents de l’edat. Els grànuls s’acostumen a prendre 5 grànuls, 3-5 cops al dia. Els glòbuls es prenen en dosi única, tot el contingut del tub, són monodosi.

– Es poden tocar amb els dits?

 • Per raons d’higiene, com els altres medicaments, és millor evitar que es toquin amb els dits. Els envasos de grànuls incorporen un dispositiu compta-grànuls, que facilita l’administració del medicament.

– Abans o després de les menjades?

 • És millor prendre’ls fora de les menjades per tal de garantir una absorció més completa.. Almenys un quart d’hora abans o una hora després.

– Quan cal començar el tractament?

 • Quan hi ha una patologia aguda, és millor començar el tractament a partir dels primers símptomes, per exemple en un refredat. Al començament repetint la dosi el màxim de cops al dia que permet la medicació i després anar espaiant-la.
 • En patologies cròniques o de prevenció, un cop al dia, un cop a la setmana o segons la pauta que indiqui el prescriptor.

– Es poden combinar amb altres fàrmacs?

 • Es poden combinar perfectament amb altres tractaments, en general no presenten interaccions, però és millor consultar amb el farmacèutic.

–  A qui es poden administrar els medicaments homeopàtics?

 • El ventall és molt ampli, fins i tot la majoria es poden donar a embarassades, polimedicats, nens.

–  Com cal administrar-los als nens?

 • En nens molt petits es poden dissoldre en una mica d’aigua i donar-los directament a la boca, amb una xeringa petita o dins del biberó.

– Poden prendre’ls persones diabètiques?

 • Els grànuls i els glòbuls contenen sacarosa i lactosa. Per tant, tant en casos de diabetis com d’intolerància a la lactosa caldrà consultar-ho amb el prescriptor.
 • 5 grànuls contenen 0,21 g de sacarosa.
 • Un envàs de glòbuls 0,85 g de sacarosa.

–  On es compren?

 • Els medicaments homeopàtics són de venda exclusiva a la farmàcia.

Com ja us hem anunciat a la nostra web: www.farmadandal.com, pròximament farem un taller sobre medicaments homeopàtics en pediatria,  amb la col·laboració de M.Dolors Baz, la naturòpata del nostre grup, estic segura que us pot interessar.

Ja sabeu que ens podeu fer els comentaris que creieu convenients a través del web, així com si voleu alguna consulta més concreta i personal a través dels mails i telèfons de contacte i als nostres punts de venda i consulta.

 

boiron_4keir_3iw2l3           4.stodal_vignette_18_v6-640x416