Grup Farmadandal

Olis Essencials i Cura de la Boca

Sabíeu que els olis essencials ens poden ser útils en la nostra higiene bucal?
Hi ha olis com l’arbre del té que són especialment útils en el tractament de problemes com l’halitosi o la inflamació gingival, és tan senzill com posar una gota de l’oli essencial junt amb la nostra pasta dentífrica al raspall i fer un raspallat com l’habitual. Aquest oli té propietats antibacterianes, antivirals i antifúngiques.
L’oli de clau, per exemple, es feia servir com a anestèsic local abans de les anestèsies actuals. En cas de mal de queixal, podem posar en un cotó impregnat en oli d’oliva, una gota d’oli essencial de clau (només una i sempre amb base impregnada en oli) i al depositar-lo sobre el queixal ens ajudarà amb el dolor fins a la visita a l’odontòleg.
Un altre oli que és molt útil, però en aquest cas, vegetal, és l’oli de macerat de calèndula per quan hi ha irritacions o petites cremades a la boca per prendre aliments massa calents. Podem posar l’oli en una cullera i fer gargarismes, després ho empassarem i notarem una millora significativa.
L’oli de lavanda spica és molt útil quan tenim boqueres, ja que té propietats antisèptiques i antihistamíniques. És un oli molt segur i el podem fer servir pur directament damunt de la boquera, si el notem massa intens el podem posar en una mica d’oli vegetal i aplicar-lo amb bastonet de cotó dels que fem servir per netejar les orelles.
I finalment, remarcar que els olis vegetals i les mantegues com ara el karité són especialment adients per a la cura de la nostra hidratació labial i peribucal.

7-aceites-esenciales-para-tratar-el-dolor-de-muelas-y-mejorar-la-salud-bucal-500x281