Grup Farmadandal

Pell atòpica i protecció solar

La pell atòpica és especialment sensible front els canvis ambientals, per això cal tenir-ne especialment cura en l’exposició solar.

En el cas de nens amb atòpia cal tenir molta cura amb el tipus de protecció solar que utilitzem, cal posar un gruix de crema d’almenys 2mg/cm i escollir un fotoprotector solar adequat.

La pell atòpica pot provocar l’existència de zones de la pell molt seques, amb escames i que de vegades causen picor, al rascar-se es poden provocar petites ferides, per tant la crema fotoprotectora que triem ha de ser molt nutritiva i exempta de productes que puguin provocar sensibilitat, com els perfums, colorants, conservants…En el cas dels nens com que entren i surten freqüentment de l’aigua caldrà triar un producte que no marxi amb l’aigua (waterprof).

Recordem que la pell és una barrera que protegeix dels agents externs i en el cas de la pell atòpica està alterada. Aquesta barrera es torna més permeable als agents externs, com poden ser els canvis de temperatura, colonització bacteriana, etc. I a banda de la protecció solar haurem de seguir tractant especialment bé aquesta pell durant l’estiu.

Tant important com la protecció és la hidratació posterior, podem fer servir un producte postsolar (aftersun), si tornem d’una exposició solar llarga, no només en el cas de que s’hagin cremat, si no ho fem així la pell es va deshidratant i podem tenir més brots d’atòpia.

També cal utilitzar un gel de dutxa suau, pensem que a l’estiu ens dutxem més i si fem servir un gel que no sigui adequat també podem afavorir l’aparició de brots.

Tant la crema nutritiva  com el gel també han d’estar exempts de colorants, perfums, conservants.

En el cas de les persones amb atòpia no pensem només en triar un fotoprotector adequat, utilitzem tots els productes per a la higiene corporal que ens ajudin a evitar els brots d’atòpia durant l’estiu.